LICHTFESTIVAL GENT 2012

Enlightening

“Enlightening” (St-Baafsplein) door Lyse Vandensteen (studente 3e Bachelor Interieurvormgeving in 2012) Het werk bestaat uit een raster van dunne hoge staafjes met bovenaan ledlichtjes aan een touwtje. Eens men deze staven begint rond te draaien, zullen de lichtjes rondzwieren en geven ze de illusie van opgelichte cirkels of aureolen. De opstelling was te bewonderen op het St-Baafsplein net voor de ingang van de St-Baafskathedraal. Aansluiting bij het thema van lichtfestival 2012 ‘geluk’: De stoet van ‘zwevende aurolen’ naar de ingang van de St- Baafskathedraal toe verwijst naar het geluk dat mensen vinden in het geloof maar is tevens een vorm van kritiek op de hypocrisie die hier vaak mee gepaard gaat.

make a wish_2

“Make a wish” (Kraanlei) door Guillaume Vandurme en Stef Bammens (studenten 3e Bachelor Interieurvormgeving in 2012) Dit is een interactief project waarbij de bezoeker een zgn. ‘glowstick’ aankoopt, hem breekt zodat hij oplicht, een wens doet en hem vervolgens in een traliewerk ‘weeft’ dat over de ganse lengte van de Kraanlei zit opgespannen tussen de reling aan het water. Op die manier zal er gedurende het festival langzaamaan een kleurrijke lichtstrook ontstaan die constant aangroeit en evolueert (naarmate de sticks vanzelf uitdoven). De opbrengst van de verkoop gaat naar de Make-a-wish foundation. Aansluiting bij het thema van lichtfestival 2012 ‘geluk’: Het idee van een interactieve wens-strook sluit volledig aan bij het thema geluk. Bovendien steunt men er een goed doel mee waardoor het hele gebeuren een extra dimensie krijgt.

060220120101_IMG_5338_HDR.jpg.568

foto1

“Als God in Frankrijk” (Hoogpoort 9) door Laura Willems en Celien Buysse (studenten 3e Bachelor Interieurvormgeving in 2012) project: In de vitrine van CREAM (Hoogpoort 9) zullen wijnglazen worden opgehangen aan een structuur. Een lichtbron boven de wijnglazen zorgt voor een uniek schaduwspel op de vloer. Bovendien zullen de lichte beweging van de glazen samen met het geluid van klinkende glazen de beleving nog intenser maken. Aansluiting bij het thema van lichtfestival 2012 ‘geluk’: De wijnglazen refereren naar de vele wijngaarden in Frankrijk en passen binnen het thema geluk. “Als God in Frankrijk” is immers een vaak gebruikte uitdrukking als verwijzing naar het ultieme vorm van een gelukkig leven.

DSC01547

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s