LICHTKABINET

 

licht-kabinet-19

Het LICHTKABINET is een lichtstudio waar studenten en docenten kunnen experimenteren met licht in al zijn hoedanigheden. Niet enkel de wetenschap, maar vooral de beleving van licht, kleur en ruimte staan hierin centraal. Naast innovatieve werkvormen en didactisch materiaal voor de docent, kan de student er experimenteren met licht, kleur en ruimte. 

Het LICHTKABINET is het resultaat van het PWO I(V)erlicht dat als doel heeft om licht beter te integreren in het curriculum van de opleiding Interieurvormgeving (IV) in LUCA (campus Sint-Lucas Gent) en wordt geleid door Geneviève Marginet.

De naam ‘Kabinet’ is een ander woord voor  opbergmeubel met veel schuifjes en vakjes maar ook een verwijzing naar een consultatieruimte (cfr dokterskabinet). En dat is wat het moet zijn; een consultatieruimte voor eenieder die letterlijk wil ‘zien’ en ‘voelen’ wat het effect is van licht en kleur  in de ruimte.

Het LICHTKABINET zal ook de LICHTKABINE en de LICHTKOFFER herbergen.

Het LICHTKABINET maakt deel uit van de werkateliers van de opleiding Interieurvormgeving (IV) en bevindt zich in een prachtige locatie, namelijk in de kerk van de abdij van LUCA campus GentBovendien staat het op de plaats waar het altaar stond…een betere plaats voor Licht kan men niet bedenken.

licht-kabinet-22
LICHTKABINET_lamptypes
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s